Samarbejder

Operaclé

Foreningen Operaclé arbejder for formidling af

musikdramatik og klassisk sang i hele Danmark.

Følg os og vores projekter på Facebook


Forelsket i Goethe! En semiscenisk koncert

2024 er 275-året for Goethes fødsel – en oplagt lejlighed til at markere den store digter. I Forelsket i Goethe! forbindes de stærke Mignon- og Suleika-tekster gennem Lieder for hhv. sopran og mezzosopran, mens en danser spejler, hjælper og undertrykker karaktererne i sangene. Temaerne er magt, køn og sandhed, og musikken er af Schubert, Schumann, Wolf, Liszt, Fanny Hensel (Mendelssohn) og Felix Mendelssohn. Projektet er bl.a. støttet af Dansk Skuespillerforbund, Dansk Musiker Forbund og William Demant Fonden, og er på danmarksturné i efteråret 2024.

Medvirkende: Michelle Nora Lind sopran, Emma Oemann mezzosopran, Christina Dyekjær fra Det Fynske Dansekompagni og Anne Mette Stæhr pianist.


Forestillinger efterår 2024:


Lørdag den 14. september kl. 19.30: Den Sydfynske Opera Festival, Svendborg

Søndag den 22. september kl. 15.00: Lystrup kirke, Aarhus

Søndag den 6. oktober kl. 15.00: Lyngby kirke, Kongens Lyngby

Torsdag den 7. november kl. 19.30: Dansk-Tysk Selskab, Skt. Petri Kirke, Chr. V salen, KBH

Torsdag den 21. november kl. 19.30: Langå kirke, Østjylland

Fredag den 29. november kl. 19.30: Den Fynske Opera, Odense

Lørdag den 30. november kl. 16.00: Den Fynske Opera, Odense


Forestillingen kan bookes - kontakt os for en pris og mere information.


Operaclés historie

Sopran Michelle Nora Lind er med-initiativtager til Operaclé, som opstod i 2016. Kompagniets første operaopsætning “Kvindelist” (La Serva Padrona af Pergolesi) var skabt og oversat til dansk af Michelle og baryton Rasmus Ruge. Forestillingen spillede bl.a. på Aalborg Operafestival og Den Fynske Opera med fine anmeldelser. På holdet var også danser/koreograf Tine Damborg, instruktør Jonathan Paul Cook og scenograf/kostumier Naja Schønemann.


Fra begyndelsen var tanken at udbrede og formidle opera; at være en nøgle til opera. Clé betyder nøgle på fransk, og Operaclés logo er netop udformet som en nøgle – designet og tegnet af baryton Rasmus Ruge.

I 2023 indtrådte Emma Oemann i Operaclé, og en forening blev stiftet. Michelle og Emma har kendt hinanden, siden de var 13-14 år. Begge sangere var med fra opstarten af elitekoret Folkekirkens Ungdomskors Landskor, hvor de mødte hinanden. Her startede et venskab og samarbejde, som har ført til mange gode koncerter og forestillinger – og nu et operakompagni med ambitioner og flere projekter i støbeskeen.

LunArs

LunArs er en gruppe af kvindelige udøvende kunstnere på Fyn, som siden august 2017 har eksisteret som en samskabende netværksgruppe og et fællesskab, hvor vi sparrer med hinanden og udveksler kunstneriske idéer og erfaringer. Navnet er inspireret af månen “Luna” og det latinske ord for kunst, “Ars”. Der er pt. 95 kvinder tilknyttet gruppen, og der bliver hver måned afholdt uforpligtende møder med skiftende temaer, relateret til freelance-livet som kunstner. Siden 2021 har LunArs med stor succes afholdt LunArs Præsenterer - en koncertrække med kvinder fra fællesskabet, som senest udmøntede sig i forestillingen MOD II, som spillede i november 2023. 


FORTÆLLINGER OG HITS


med Michelle Nora Lind, sopran og Emma Oemann, mezzosopran


Programmet består af en række lieder og arier med fortællingen i fokus. Michelle og Emma introducerer musikken undervejs, og spiller små dramaer i de mange skønne duetter.


Der er smukke romantiske sange af Brahms og Mendelssohn, folkelige sange som Scarborough Fair, legende samspil fra Humperdincks Hans og Grethe, og store øjeblikke fra operahistorien som fx Summertime, Blomsterduetten, Carmens Habanera, O mio babbino caro og Meine Lippen sie küssen so heiss.


Fuldt program sendes efter ønske.


Varighed: Ca. 70 minutter med mulighed for at indlægge en pause halvvejs.

KONCERTKONCEPTER


Sammen med den danske koncertpianist Anne Mette Stæhr tilbyder Michelle flere forskellige koncertkoncepter, som du kan læse mere om herunder.

Ring eller skriv til Michelle for at høre nærmere og for at booke en koncert. Det vil som regel være muligt at skræddersy koncerterne efter dine ønsker.